Coop Danmark stemmer ja til milliardaftale

22.04.2024

Efter flere år med underskud er Coop nu klar med en ny aftale, der fungerer som en økonomisk redningsplan. Det betyder flere penge til Coop-koncernen, men også en ny strategi.

I 2022 havde Coop-koncernen et underskud på 628 millioner kroner. Underskuddet fortsatte ind i 2023, hvor Coops driftresultat var på minus 761 millioner kroner, men nu er der altså penge på vej.

Energiselskabet OK har nemlig fået lov at købe halvdelen af supermarkedsgiganten Coop Danmark, efter et flertal af Coop’s 126 medlemmer i landsrådet har stemt ja til et samarbejde med OK.

Coop Danmark, som består af Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen, Coop 365 Discount og Irma, skyder i fællesskab med OK to milliarder kroner i selskabet. Størstedelen af beløbet kommer fra OK.

Aftalen betyder ikke kun flere penge til Coop-koncernen, men også en ny strategi. Coop havde nemlig planer om at lave en ny supermarkedskæde med navnet Coop, der havde til formål at samle Kvickly, Irma og SuperBrugsen. Men den ide er nu lagt i skuffen. I stedet skifter Coop 356 Discount navn til 365 Discount og Irmas nedlukning består.

Tilbage