Julen er den dyreste tid på året

15.12.2023

Julen er en dyr tid for mange. Faktisk bruger vi danskere hele 11% mere på dagligvareindkøb i december måned, end vi gør resten af året. Mon det skyldes flere pebernødder og julekager i indkøbskurven, eller er julemaden generelt dyrere, end hvad vi ellers køber. For vores naboland Sverige er procentforskellen endnu højere. De bruger nemlig i gennemsnit hele 12% mere i december måned.

Det er også i december måned, at vi tager flest turer i supermarkederne. Danskerne tager i gennemsnit 20 indkøbsture i denne måned, som er 5% mere end resten af året. For svenskerne er gennemsnittet noget lavere. De tager i gennemsnit 12 gange i supermarkeder samme måned, som er 3% højere end det årlige gennemsnit.

Alligevel kan vi se, at danskerne er mere rolige i deres generelle økonomi. 14% af danskerne mener, at de ikke behøver begrænse dem selv på nogen måde økonomisk. Her er tallet mindre for Sverige, hvor kun 10% har det på denne måde. For dem som mener, at de har en god økonomi og har råd til meget, er tallet for danskerne 29%, hvorimod det kun er 25% for svenskerne. Vi ser dermed også en højere procentdel af svenskere, der mener, at de har en dårlig økonomi. Her svarer 27%, at de kun lige har råd til det nødvendige, hvor tallet for Danmark er mindre. Her er det nemlig kun 22%, der mener, at de kun lige har råd til det nødvendige. Der ses også en lille forskel blandt danskere og svenskere, der mener, at deres økonomi slet ikke rækker. Her er procentdelen 8 på Sverige og 6 for Danmark.

Tilbage