Over ConsumerPanel

ConsumerScan is een panel van meer dan 5.000 huishoudens die samen alle Belgische huishoudens vertegenwoordigen. Door wekelijks hun aankopen in te scannen via de scanner, kan GfK België de Belgische consumentenmarkt en trends in kaart brengen en rapporteren aan merken, winkels en overheid.

ConsumerScan – Het Panel

Het panel registreert aankopen door het scannen van de streepjescodes op de producten aan de hand van een scanner of een applicatie op de smartphone. Het betreft aankopen van voeding, van persoonlijke verzorgingsproducten en van onderhoudsproducten. De panelleden vertegenwoordigen zoals gezegd de volledige Belgische huishoudpopulatie. Dat wil zeggen dat 1 deelnemend huishouden ruim 1125 huishoudens (met eenzelfdeze samenstelling) vertegenwoordigt!

ConsumerScan - De uitkomst

De aankopen die de panelleden inscannen, worden volledig automatisch naar GfK verzonden via speciaal voor GfK ontwikkelde software. Door de verzamelde aankoopgegevens kent GfK het aankoopgedrag van deze panelhuishoudens.  Vermits deze groep huishoudens representatief is voor de totale in België wonende bevolking kan GfK het aankoopgedrag van gans België in kaart brengen. Deze informatie is van belang voor overheid, bedrijven en andere organisaties. De aankopen en gegevens worden overigens volledig anoniem verwerkt en nooit op persoonlijke niveau doorgegeven aan klanten of andere instanties. Voor meer info kan u steeds de Algemene Voorwaarden of ons Privacybeleid consulteren.

ConsumerScan - Deelnemen

Geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in! Wil je graag deelnemen aan ons panel, maar heb je nog een aantal vragen over deelnemen aan ConsumerScan? Check dan zeker ook onze veelgestelde vragen.