Veelgestelde vragen

Deelnemen aan ConsumerScan

CP BE | Participation

We zijn steeds op zoek naar nieuwe huishoudens voor ons panel. Ben je minstens 18 jaar en woon je in België? Dan kan je je inschrijven voor ConsumerScan.  Omdat het panel een voorstelling is van de totale huishoudpopulatie in België zijn wij steeds op zoek naar specifieke profielen. Aan de hand van de persoonsgegevens die je ingeeft bij de inschrijving kan GfK nagaan of we op dat moment op zoek zijn naar het profiel van jou en je huishouden.  Indien dit niet het geval zou zijn, houden we je gegevens nog even bij en van zodra er een plaatsje vrijkomt zullen we je opnieuw contacteren. 
Schrijf je in voor ons panel via de inschrijfpagina op deze website. Vul een aantal gegevens in over jou en je gezin en we nemen nadien zo snel mogelijk contact met je op voor verdere instructies.
Helemaal niets. Je hoeft niets te betalen om te kunnen deelnemen aan ConsumerScan. 
Je scant jouw huishoudelijke aankopen in aan de hand van een scanner of via een applicatie die je op je smartphone installeert. Onder huishoudelijke aankopen verstaan we aankopen van voeding, vezorgingsproducten en huishoudproducten. Daarnaast nodigen we je ook op regelmatige basis uit om deel te nemen aan extra extra onderzoeken. 
Je kan je boodschappen inscannen aan de hand van een scanner die we bij jou thuis komen installeren of via een applicatie die je op je smartphone installeert. Van zodra je de inschrijving afrondt, zal je een mail ontvangen met de nodige instructies. 
Voor jouw deelname aan ConsumerScan ontvangt je punten! Deze punten kun je inwisselen tegen geschenken uit onze geschenkencatalogus.  Meer uitleg over hoe je punten kan verdienen kan je vinden op de pagina Bonuspunten
Als je door omstandigheden (zoals vakantie, ziekte, verhuis, ...) niet kan inscannen dan kan jij ons zelf verwittigen via een mailtje aan onze helpdesk, via telefoon op ons gratis nummer 0800 14 986. Geef je panelnummer door en de periode waarin je niet kan scannen. Zo zullen wij jou niet onnodig contacteren als wij geen gegevens van je ontvangen. 
Indien je niet meer wenst deel te nemen aan het onderzoek dan kan je gewoon contact opnemen met onze Helpdesk. Zij zullen het nodige doen om uw deelname te stoppen. Indien je over een scanner beschikt zal een medewerker jou contacteren om het apparaat bij je thuis te komen ophalen. Indien je nog over bonuspunten beschikt dan kan je deze nog inwisselen tot 4 weken na jouw stopzetting. Na 4 weken zijn deze punten niet meer geldig. 

ConsumerScan via scanner

CP BE | Scanner

Van zodra er een apparaat beschikbaar is, zal een medewerker jou contacteren om een afspraak te maken voor de installatie. Onze medewerker zal bij je thuis langskomen om de scanner aan te sluiten en jou de nodige uitleg te geven over de werking van het apparaat en het inscannen van producten. 
De scanner kan de streepjescodes op producten ‘lezen’ en opslaan. De houder van de scanner maakt elke dag verbinding met GfK aan de hand van het GSM-netwerk dat het dichts in de buurt is (jij moet hiervoor niet zelf over een GSM te beschikken!) Deze verstuurt de gegevens naar GfK. Je merkt hier verder niets van en er zijn géén kosten voor jou  aan verbonden. Langs deze weg kunt u al jouw boodschappen registeren.
Helemaal niets! Het apparaat wordt jou geleend door GfK en gratis geïnstalleerd bij jouw thuis door onze medewerker. Voor het electriciteitsverbruik van het apparaat ontvang je jaarlijks een kleine vergoeding van ons. In ruil vragen wij dat je het apparaat met de nodige zorg behandeld en het ons terug bezorgt aan het einde van jouw deelname. 
Het apparaat zelf is niet groter dan een draadloze huistelefoon. De scanner zelf is draadloos, de houder moet enkel in het stopcontact gestoken worden. Daarnaast ontvang je ook nog een codeboek waarmee je verse producten (zonder barcode) die je hebt gekocht kan inscannen. 
Als jouw apparaat niet meer werkt of niet kan scannen kan je steeds contact opnemen via mail met onze Helpdesk of via telefoon op ons gratis nummer 0800 14 986. Afhankelijk van het probleem kunnen we jou van op afstand helpen door middel van een eenvoudige procedure of moeten we iemand langs sturen om het apparaat om te wisselen. 

ConsumerScan via applicatie

CP BE | App

Om de applicatie te activeren moet je je inschrijven voor het panel. Nadat je de inschrijving hebt doorlopen krijg je een unieke QR-code toegestuurd die je moet inscannen de eerste keer dat je de applicatie opent. De MyScan-applicatie kan je downloaden in de Google Play Store ofwel in de Apple App Store .
Heel eenvoudig: door de app op te starten en op de knop ‘Registreer een aankoop’ te klikken ga je onmiddellijk naar de scanner. Deze scant de barcode van het product en stelt automatisch bijkomende vragen.
Helemaal niets! Voor de deelname aan het ConsumerScan panel moet je nooit iets in rekening brengen. Je kan hem gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Play Store (Android).
Absoluut. Om ervoor te zorgen dat alle aankopen in een huishouden zo goed mogelijk worden gemeten, is het ideaal als meerdere gezinsleden de app hebben en producten scannen. Geef hen gewoon de QR-code die je krijgt en vorm samen een team!
Ja, om de applicatie te gebruiken moet je verbonden zijn met een netwerk. We raden je aan om het bij je thuis te doen, of op andere plaatsen waar je toegang hebt tot WiFi-netwerken.
De Helpdesk is er om jou te helpen. Contacteer hun op werkdagen van 8 uur tot 16 uur telefonisch, op het nummer 0800 14 986 of via e-mail op portal.nl@gfk.com

Over GfK en GfK ConsumerScan

CP BE | About

GfK is een toonaangevend marktonderzoeksbureau in België en een van de grootste marktonderzoeksbedrijven ter wereld.
Onze 13.000 professionals hebben samen ruim 80 jaar ervaring in het verzamelen en analyseren van gegevens. Wij hebben onze roots in Duitsland, maar bieden diensten over de hele wereld. GfK werd in 1934 in Duitsland opgericht als marktonderzoeksbureau en levert nu als een van de grootste marktonderzoeksbureaus ter wereld belangrijke kennis van lokale markten in meer dan 100 landen.
ConsumerScan is een panel van meer dan 5.000 huishoudens die samen alle Belgische huishoudens vertegenwoordigen. Door hun dagelijkse boodschappen in te geven kan GfK het aankoopgedrag van de huidige consument in kaart brengen. 
Je huishouden vertegenwoordtig ongeveer 1000 Belgische huishoudens met dezelfde gezinssamenstelling die in een vergelijkbare woonomgeving leven. Door wekelijks je booschappen in te scannen kan GfK zich een beeld vormen van de Belgische consumentenmarkt en dit rapporteren aan zijn klanten (merken, winkels en overheid). Die klanten zullen dan op hun beurt aan de hand van die resultaten hun aanbod verbeteren of aanpassen. 
Als je nog vragen hebt, kan je altijd een e-mail sturen naar onze Helpdesk. Wij sturen jou dan zo snel mogelijk antwoord. Het CosnumerScan Team staat altijd voor je klaar!