Danskere og svenskere sparer forskelligt

30.09.2024

Priserne stiger i supermarkederne. Det gælder både for Danmark og Sverige. Men hvordan det påvirker vores adfærd, er forskellig for de to lande.

Ens for Danmark og Sverige er dog, at vores førsteprioritet i forhold til besparelser på dagligvareindkøb er at tjekke priserne på varerne, inden vi kommer dem i indkøbskurven. Men derfra er der forskel på, hvordan vi håndterer de stigende priser.

For Danmark er andenprioriteten i forhold til at holde dagligvareudgifterne nede at mindske vores madspild og spise flere rester, som affekt af de stigende priser. Her mener vi, at vi finder gode besparelser i forhold til vores samlede udgifter på dagligvareindkøb. Det er svenskerne dog ikke enige i. For Sverige er andenprioriteten at vente på gode tilbud. Svenskernes fokus ligger dermed ikke på madspild og det at spise flere rester fra tidligere måltider, når der skal spares på madbudgettet som følge af de stigende dagligvarepriser.

Danskernes tredjeprioritet i forhold til at spare på madbudgettet er ens med svenskerens andenprioritet – nemlig at vente på gode tilbud. For svenskerne er deres tredjeprioritet at holde indkøbstotalen nede.

Der er altså forskel på vores indkøbsmønstrer blandt danskere og svenskere som følge af de stigende dagligvareprisen.

Tilbage