Kriseanbefalinger kan ses i indkøbskurven

07.08.2024

Danskerne gør sig klar til krise. Efter de nye kriseanbefalinger fra Beredskabsstyrelsen, har flere af os nemlig købt ind til, at vi både er klar til at leve uden vand i hanen og uden strøm i en periode.

Ritzau har talt med Dagrofa, som ejer Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, som har oplevet en fordobling i salget på flere enkeltvarer. Her gælder bl.a. en fordobling i salget af vand, ris, pasta. Derudover ser Dagrofa også en væsentlig stigning i salget af konservesmad, salt, batterier og toiletpapir efter de nye anbefalinger.

Coop, der ejer Superbrugsen, Kvickly og 365discount, har også set en fordobling flere steder - blandt andet på vand. Ligeledes har Salling Group, der driver Netto, Bilka og Føtex. Salling Group forsikre dog om, at lageret er sikret med varer som vand og konserves, så der er rigeligt til alle.

Danskerne tager dog kriseanbefalinger med ro. Det er både Dagrofa og Coop enige i.

Beredskabsstyrelsen anbefalinger til et godt hjemmeberedskab i tilfælde af krisesituationer er, at danskere skal kunne klare sig selv i tre dage med forsyninger som vand, mad og medicin i tilfælde af en krisesituation.

Men prepper i? I en quickpoll har vi spurgt alle medlemmer af Mini Danmark om de selv eller andre i deres husstand har købt ind efter anbefalingerne fra Beredskabsstyrelsen. 5% af jer svarede ”Ja, jeg/vi følger alle anbefalinger fra beredskabsstyrelsen. 25% svarede, at I følger nogle af anbefalingerne. 22% svarede, at I har planer om at købe ind efter anbefalingerne, men endnu ikke har gjort det, mens 44% svarede, at de ingen planer har om at følge anbefalingerne. 3% svarede ”Ved ikke” til spørgsmålet.

Tilbage