FAQ

Consumer Panel

CP | General

Scanerul transmite un fascicul îngust de lumină către codul de bare pe care dorești să-l scanezi. În același loc din care a plecat lumina, aparatul are un senzor care primește fasciculul reflectat din suprafața pe care este codul de bare - dungile deschise și închise reflectă diferite niveluri de lumină. Astfel computerul interior evaluează și convertește intensitatea luminii reflectate într-un cod numeric, numit cod de bare sau EAN („European Article Number” – Număr european de articol).

Transmisia de date se face prin GPRS (ca și internetul de pe telefonul mobil), prin rețelele GSM (de telefonie mobilă). Scanerul dispune de o cartelă SIM și comunică cu un singur punct (GRP de stocare). Toate informațiile pe care le introduce gospodăria sunt stocate în fișierul de ieșire pentru a fi trimise. Odată introdus scanerul în suport, se verifică dacă fișierul de ieșire este gol – dacă acesta are informații stocate începe imediat trimiterea de date. De două ori pe săptămână, suportul verifică dacă este nevoie de o actualizare a scanerului sau acesta dispune de ultima versiune de soft. 

Led-ul din stânga indică sursa de alimentare (lumina verde). Lumina din dreapta (portocalie) înseamnă comunicare activă; în cazul în care este aprins sau clipește, datele sunt în curs de transmitere și nu este indicat să-l miști. 

Durata actualizării depinde de calitatea conexiunii (semnal GSM). Dacă sunt actualizate toate datele poate dura până la câteva minute. În cazul în care semnalul este slab, procesul de actualizare se desfășoară noaptea. Trimiterea datelor de la gospodării se realizează în câteva minute. 

Utilizarea scanerului este foarte simplă și asemănătoare folosirii unui telefon mobil. O singură apăsare de buton și scanerul va citi EAN-ul care conține toate informațiile despre produs. În cazul în care produsul nu se află printre cele înregistrate în baza de date, vor fi solicitate detalii suplimentare. Expedierea datelor introduse se realizează automat atunci când scanerul este pus în suport, suportul având și rol de încărcător. Produsele care nu au cod de bare pe ambalaj vor fi identificate în Catalogul pentru Produse, în care fiecare produs are atribuit un cod unic de bare. 

În România realizăm acest studiu din 1997 și avem o colaborare frumoasă și de lungă durată cu gospodăriile participante. Peste 1000 de gospodării colaborează cu noi de mai bine de zece ani. Timpul pe care-l petreci colaborând la Panelul GfK depinde de fiecare participant în parte. Apreciem colaborarea cu fiecare gospodărie. Totuși, numai o cooperare pe termen lung (minim doi ani) ne poate oferi date relevante necesare studiului nostru. 

Pentru răspunsurile la aceste întrebări, vă rugăm consultați secțiunea https://panel.gfk.com/scan-ro/recompense

Pentru a afla numărul de puncte poți apela gratuit la numărul 0800 030 101, de luni până vineri între orele 09:00 - 20:00, sau ne poți scrie la adresa info_myscanro@gfk-cps.com.

Punctele neutilizate se vor acumula în contul tău până în momentul în care vei dori să le folosești, atâta timp cât vei fi o gospodărie activă. 

Da, sigur. Ne sunt de un real folos recomandările făcute de membrii Panelului GfK. După patru luni de colaborare a gospodăriei recomandate de tine, vei fi recompensat cu 100 puncte. 

Echipa Panelului GfK îți stă la dispoziție pentru orice informație referitoare la colaborarea cu GfK prin următoarele mijloace: 

  • Tel Verde, linie telefonică gratuită: 0800 030 101, luni-vineri 09:00 și 20:00
  • Pe numărul de mobil 0753 313 773 poți da bip (un operator va suna înapoi) sau trimite mesaje scrise (sms-uri).
  • E-mail: info_myscanro@gfk-cps.com
  • Adresă poștală: Consumer Panel Romania GFK, Bdul. Dimitrie Pompeiu nr. 5-7, clădirea A, et. 2, Bucureşti - Sector 2 .