Recompense

Contribuția participanților la Panelul de Gospodării este decisivă pentru succesul acestui studiu de piață. Pentru a te recompensa, îți punem la dispoziție un catalog cu produse variate și utile în fiecare gospodărie. Punctele obținute din colaborarea cu GfK pot fi folosite pentru a alege produse interesante și de calitate. 

Cum pot obține puncte?

  • Completarea sau actualizarea anuală a chestionarului demografic este recompensată cu 50 de puncte, dacă este completat la timp.
  • Scanarea zilnică a produselor achiziționate și consumate din producție proprie este răsplătită cu 24 puncte pe săptămână.
  • Sunt acordate puncte și dacă o gospodărie este plecată în vacanță (4 puncte), nu a efectuat niciun act de cumpărare în timpul săptămânii respective (4 puncte) sau există probleme de sănătate care necesită spitalizare (4 puncte). Condiția esențială este ca aceste situații să fie semnalate la timp.
  • Dacă nu a fost raportată niciuna dintre situațiile de mai sus, gospodăria primește 0 puncte.
  • Buna colaborare este răsplătită cu 156 de puncte de fidelitate, de 2 ori pe an. Pentru săptămânile în care nu a fost raportată niciuna dintre situațiile: cumpărături, fără cumpărături, vacanță, spitalizare gospodăria primește 0 puncte.
  • Expedierea a 10 etichete ale produselor pentru care nu deținem informații în Panel îți aduce 100 de puncte.
  • Recomandarea unei noi gospodării și colaborarea acesteia minim patru luni cu Panelul este recompensată cu 100 de puncte.
  • Deoarece interesul pentru membrii Panelului de Gospodării este crescut și opinia ta este importantă, ocazional, vei fi invitat să participi la diverse studii despre produse și servicii. Pentru cooperare vei fi recompensat cu puncte, în funcție de durata și domeniul studiului.

Când și cum îți poți alege cadoul?

De două ori pe an, în iunie și octombrie, gospodăriile își pot alege cadouri, pe baza punctelor acumulate. Poți face comandă prin intermediul adresei de e-mail info_myscanro@gfk.com sau sunând la Tel Verde: 0800 030 101 doar după ce ai fost informat prin SMS despre valoare punctelor acumulate. De asemenea, în luna aprilie, gospodăriile care au o colaborare bună primesc puncte “surpriză”.