A háztartáspanel

A Consumer Panel Hungary GfK Kft (CPS). több, mint 30 éve végez felmérést a magyar háztartások körében a napi fogyasztási cikkek (élelmiszerek, háztartási vegyi áru, gyógyszer, stb.) vásárlásaival kapcsolatban. Ezt a kutatást korábban a GfK Hungária piackutató intézet részeként kezdte, majd 2024 januárjától a szintén több, mint 20 éves szakmai múlttal rendelkező angol YouGov vállalatcsoport részeként folytatta. Ez a felmérés az ún. panelkutatás, mely alapja a háztartáspanel. A háztartáspanel olyan háztartásokból áll, akik folyamatosan rögzítik a napi fogyasztási cikk vásárlásaikat. A háztartásokat a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási adatai alapján választjuk ki régiók, településnagyság, háztartásnagyság, a háziasszony életkora, a háztartásfő foglalkozása és a gyermekek jelenléte szempontjából.
Az adatok rögzítésére két lehetőség áll a tagok rendelkezésére. Ha Ön rendelkezik okostelefonnal vagy tablettel, abban az esetben a vásárlások rögzítése az ún. GfK MyScan alkalmazás használatával történik. Amennyiben nem rendelkezik ilyen eszközzel, akkor a kutatásban résztvevő háztartások számára egy könnyen használható vonalkód leolvasó eszközt (ún. szkennert) biztosít a CPS, mely segítségével tudják rögzíteni a napi bevásárlásaikat.

A GfK MyScan alkalmazás

Az alkalmazás csak az android 7.0-ás vagy újabb, és az iOS 11.0 vagy újabb operációs rendszeren működik. A GfK MyScan alkalmazás telepítéséhez legalább 250-300 MB szabad helynek kell lennie az okostelefonon vagy tableten, hogy probléma nélkül használható legyen. Az alkalmazás mérete kb. 70 MB, de a Háztartás által rögzített adatok az alkalmazáson belül tárolódnak (beolvasott vonalkódok, blokkok fotói, stb.), ezért javasoljuk a 250-300 MB szabad tárhelyet.

A vonalkód leolvasó - szkenner

Minden résztvevő kap tőlünk egy vonalkód leolvasó készüléket - szkennert, mely tartalmazza az Ön egyedi azonosító számát (háztartásszámát), és azon háztartástagok keresztnevét, melyeket a regisztráció során megadott.  A szkennerhez tartozik egy dokkoló és egy töltő is. A vásárlások rögzítése után a szkennert a dokkolóba helyezve tudnak letöltődni az Ön által rögzített vásárlási adatok a központi adatbázisunkba.

Az együttműködés – amit kérünk

Azt kérjük paneltagjainktól, hogy a bevásárlások után egyszerűen olvassák be a megvásárolt termékek vonalkódját és rögzítsék a vásárlás egyéb adatait. A háztartástag(ok) a GfK MyScan alkalmazás vagy a szkenner segítségével vásárlásonként rögzítik a vásárlás körülményeit (pl. fizetés módja, vásárlás összege és helyszíne), illetve részletes adatokat szolgáltatnak a megvásárolt termékekkel kapcsolatban (mennyiség, ár, termékjellemzők, stb.).

Az együttműködés – amit ajánlunk

Részvétel egy nemzetközi kutatásban a magyar Háztartáspanel tagjaként. A kutatásból származó összesített, a háztartások vásárlási szokásait elemző adatok képezik a nagyvállalatok és intézmények döntéseinek alapját, így Ön közvetve befolyásolhatja a megfelelő áru- és szolgáltatásválaszték kialakítását.  A Háztartások az együttműködésért pontokat kapnak, melyeket virtuális számlájukon tartunk nyilván és azokat ajándékokra válthatják be. Ajándékkatalógusunk megtekintéséhez kattintson ide: AJÁNDÉKKATALÓGUS. Mindezek mellett évente kétszer sorsolást tartunk, ahol a rendszeresen együttműködő háztartások vásárlási utalványokat nyerhetnek, ezzel is megköszönve folyamatos munkájukat.

Együttműködne velünk? - A további lépések

A jelentkezés első lépéseként egy regisztrációs kérdőívet, az ún. Háztartáspanel adatlapot kérjük kitölteni, mely a háztartás jellemző adatait tartalmazza. A kérdőíven szereplő adatok elemzése után, ha a Háztartás olyan jellemzőkkel rendelkezik, melyekre épp szükségünk van, akkor aktiváljuk a Háztartást és kap egy egyedi Háztartásszámot, mely alapján be tudjuk azonosítani.

Jelentkezni szeretnék

Kérjük, kattintson ide: Regisztráció
Ha bármilyen kérdése lenne, írjon nekünk e-mailt: haztartaspanel@gfk-cps.com, vagy hívja ingyenes zöld számunkat hétköznapokon 10 és 18 óra között: 06 80 911 056