A háztartáspanel

A GfK Hungária Piackutató Intézet 25 éve végez felmérést a magyar háztartások körében a napi fogyasztási cikkek (élelmiszerek, háztartási vegyi áru, gyógyszer, stb.) vásárlásaival kapcsolatban.  Ez a felmérés az ún. panelkutatás, mely alapja a háztartáspanel. A háztartáspanel olyan háztartásokból áll, akik folyamatosan rögzítik a napi fogyasztási cikk vásárlásaikat. A háztartásokat a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási adatai alapján válasszuk ki régiók, településnagyság, háztartásnagyság, a háziasszony életkora, a háztartásfő foglalkozása és a gyermekek jelenléte szempontjából.  A Smart Scan alkalmazás A vásárlások rögzítése egy okostelefonra vagy tabletre letölthető alkalmazás használatával történik. Az alkalmazás csak az android 4.1-es vagy újabb, és az iOS 8.0 vagy újabb operációs rendszeren működik.   A Smart Scan alkalmazás telepítéséhez legalább 250-300 MB szabad helynek kell lennie az okostelefonon vagy tableten, hogy probléma nélkül használható legyen. Az alkalmazás mérete kb. 70 MB, de a Háztartás által rögzített adatok, az alkalmazáson belül tárolódnak (beolvasott vonalkódok, blokkok fotói, stb.), ezért javasoljuk a 250-300 MB szabad tárhelyet. A háztartástag(ok) az alkalmazás letöltése után vásárlásonként rögzítik a vásárlás körülményeit (pl. fizetés módja, vásárlás összege és helyszíne), illetve részletes adatokat szolgáltatnak a megvásárolt termékekkel kapcsolatban (mennyiség, ár, termékjellemzők, stb.). 

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretne csatlakozni egy nemzetközi kutatáshoz, a következőkben találja a további részleteket

Az együttműködés – amit kérünk

A kutatásban résztvevő háztartás a regisztrációt követően kap e-mailben egy egyedi QR kódot és le tudja tölteni a GfK SmartScan alkalmazást, mely használatával könnyen és gyorsan rögzíthetőek a vásárlások adatai.  Azt kérjük paneltagjainktól, hogy a bevásárlások után egyszerűen rögzítsék a megvásárolt termékek vonalkódját és egyéb adatait a Smart Scan alkalmazáson keresztül. Az adat wifi ill. mobilinternet használatával juttatja el a GfK központi szerverére a rögzített adatokat. A vásárlási adatok továbbításához szükséges minimális adatforgalmat félévente 100 pont jóváírásával kompenzáljuk együttműködő Partnereinknek.

Az együttműködés – amit ajánlunk

Részvétel egy nemzetközi kutatásban a magyar Háztartáspanel tagjaként.  A kutatásból származó összesített, a háztartások vásárlási szokásait elemző adatok képezik a nagyvállalatok és intézmények döntéseinek alapját, így Ön közvetve befolyásolhatja a megfelelő áru- és szolgáltatásválaszték kialakítását.  A Háztartások az együttműködésért pontokat kapnak, melyeket virtuális számlájukon tartunk nyilván és azokat ajándékokra válthatják.  Az összegyűjtött pontokról évente kétszer (tavasszal és ősszel) automatikusan egyenlegértesítőt kap a háztartás, mely után eldöntheti, hogy továbbgyűjti-e a pontokat az értékesebb ajándékokért, vagy az addig összegyűjtött pontokat beváltja az Ajándékkatalógusban található termékekre.  Ajándékkatalógusunk megtekintéséhez kattintson ide: AJÁNDÉKKATALÓGUS A kiválasztott ajándékot 2 hónapon belül eljuttatjuk Háztartásainknak és a pontegyenleget aktualizáljuk. Mindezek mellett évente kétszer sorsolást tartunk, ahol a rendszeresen együttműködő háztartások között vásárlási utalványokat nyerhetnek, ezzel is megköszönve folyamatos munkájukat.

Együttműködne velünk? - A további lépések

A jelentkezés első lépéseként egy kérdőívet, az ún. Háztartáspanel adatlapot kérünk kitölteni, mely a háztartás jellemző adatait tartalmazza.  A visszaérkezett adatlapon szereplő adatok elemzése után, ha a Háztartás olyan jellemzőkkel rendelkezik, melyekre épp szükségünk van, akkor aktiváljuk a Háztartást és kap egy háztartásszámot, ami alapján be tudjuk azonosítani.

Ha szeretne jelentkezni,

kérjük, regisztráljon itt: Regisztráció Ha bármilyen kérdése lenne, írjon nekünk e-mailt: haztartaspanel@gfk.com, vagy hívja ingyenes zöld számunkat hétköznapokon 10h és 18h között: 06 80 911 056